Inkassofirmad kiirlaenuandjatele kasumlik äri ei ole

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Peeter Kümmel

Postimees võttis vaatluse alla kolm suuremat kiirlaenuandjat, mille kõrval olevatel inkassofirmadel peaks puhtalt mahu pealt olema ka teistest enam võlanõudeid. Selgub aga, et kuigi kiirlaenuäri on väga kasumlik, ei ole seal kõrval olev inkassoäri seda mitte. 

SMS Laenu tüüptingimustes seisab, et nad annavad võlgu jäänud laenud menetleda kas Era Liisingu Inkassiteenustele või Nord Collect osaühingule. Esimene neist pole kolm aastat majandusaasta aruannet esitanud. SMS Laenu "muude registrikaardiväliste" isikute alla on kantud Veiko Väli, kes on Nord Collecti omanik. Samuti on Väli Era Liisingu Inkassoteenuste prokurist. 

Placet Group haldab kaubamärke SMS Raha ja SMS Money. SMS Raha lepingutingimustest nähtub, et  võlgu nõuab sisse osanike Aleksandr Kostini ja Sergei Astafjevi inkassofirma ITM Inkasso OÜ. 

Raha24 kasutab võlgade sissenõudmiseks Inkassokeskust, mis arenes välja kiirlaenufirma loogilise jätkuna, selgitas mõlemas firmas osalust omav Martin Kolu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles