Infortar võtab Estonian Airi üle sümboolse summa eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Peeter Langovits / Postimees

Valitsus ei ole veel otsustanud, millise skeemiga saab Tallinki suuromanik Infortar osaluse riiklikus lennufirmas Estonian Air, kuid see hakkab põhinema suurel investeerimiskohustusel.

«Väga täpselt ei saa sellest skeemist veel praegu rääkida, muu hulgas selle pärast, et valitsus seda veel arutab – sealhulgas ka seda, kas riigi osalus jääb, ja kui jah, siis kui suur osalus jääb ja nii edasi,» ütles Palo BNSile.

Kuna Estonian Airil likviidseid varasid ei ole ja ettevõte oli nii mullu kui tänavu kahjumis, siis võtab uus investor osa või kogu ettevõtte üle sümboolse summa eest, kohustusega investeerida ettevõttesse ja need investeeringud on suured, kinnitas minister.

Palo sõnul ei tohi ta praegu avalikult spekuleerida, kui suured need summad on, mida Infortar on lubanud Estonian Airi investeerida. «Selle kõige eelduseks on, et Euroopa Komisjonist tuleb riigiabi teemal positiivne otsus ja pärast seda on Infortar lubanud suures summas investeerida ja see on väga hea uudis Estonian Airile,» rääkis Palo.

Millal komisjon võiks otsuse teha, pole Palo sõnul teada. «Restruktureerimisplaani me oleme koos tõsiseltvõetava investoriga üles ehitanud, see annab väga tugeva aluse sellele, et see otsus võiks tulla positiivne, ilma selleta oleks seda keeruline ette kujutada, sest riik investeerida ei tohi ja erainvestor tohib. Meie oleme nüüd riigi poolt teinud küll kõik, et aidata kaasa positiivse otsuse tegemisele, ülejäänu on Euroopa Komisjoni kätes.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles