Rootsi Ericsson plaanib koondamisi

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson Eesti juhatuse liikmed Seth Lackman (vasakul) ja Andreas Nordin (paremal).
Ericsson Eesti juhatuse liikmed Seth Lackman (vasakul) ja Andreas Nordin (paremal). Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Rootsi Ericsson otsib võimalusi kiirendada kulude kokkuhoidu ning plaanib selleks ka töötajate arvu vähendada.

Eesmärk on 1,21 miljardi dollari (0,97 miljardit eurot) suurune kokkuhoid, mis tahetakse saavutada erinevate meetmete abil, kirjutab The Wall Street Journal.

Nad plaanivad muuta efektiivsemaks nii tootevalikut kui tarneahelat ning kaotada mõned töökohad. Eelmise aasta lõpus oli ettevõttel 114 000 töötajat, sealhulgas ca 1500 Eestis. Lisaks tahavad nad kaasata 3 kuni 4 miljardit rootsi krooni (0,32 - 0,43 miljardit eurot) lisakapitali.

Ericsson on maailma suurim mobiilvõrguseadmete tootja, mis toodab antenne ja saatjaid mobiilioperaatoritele. Nii nagu paljudes valdkondades, kaotab ka Ericsson turuosa Hiina tootjatele, kes suudavad tehnoloogiat palju odavamalt toota.

Eesti Ericssoni tehasest rõhutati Postimehele, et teates räägiti Ericssoni efektiivsusest ja kulude optimeerimise programmist, mis vältab järgmised kolm aastat. «Tegevustega alustati ning kaasati kogu organisatsioon. Ericssoni Tallinna tehases jätkub täna töö tavapäraselt,» ütles Ericssoni sisekommunikatsiooni spetsialist Kadri Kosk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles