Viking Line’i reisijate arv suurenes, käive kukkus

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i Isabella, millest nüüdseks on saanud Tallinki Isabelle.
Viking Line'i Isabella, millest nüüdseks on saanud Tallinki Isabelle. Foto: Küllike Rooväli

Reisijate arv Viking Line’i laevadel kasvas aasta esimese üheksa kuu jooksul 1,8 protsenti 5,1 miljoni reisijani võrreldes mulluse sama perioodiga, samas kui ettevõtte konsolideeritud käive vähenes 4,4 protsenti 401,1 miljoni euroni.

Reisijate arvu põhikasv pärineb Tallinn-Helsingi ja Kapellskär-Mariehamni liinilt, teatas Viking Line. Suvekuudel Viking XPRSile lisaks Tallinna ja Helsingi vahet sõitnud Mariella ja Gabriella tõstsid reisijate koguarvu 29,4 protsenti 774 770 reisijani.

Ka Viking Line’i kaubaveomaht kasvas 0,9 protsenti 96 554 kaubaühikuni. Kaubavedu kasvas kõigil Viking Line’i liinidel, välja arvatud Tallinn-Helsingi.

Ettevõtte äritulu ulatus 9,5 miljoni euroni ja maksudejärgne kasum 2,5 miljoni euroni, arvestamata reisilaeva Isabella müüki. Isabella müügiga koos ulatus äritulu 32,7 miljoni euroni.

Kolmanda kvartali konsolideeritud käive vähenes 2,6 protsenti 160,1 miljoni euroni võrreldes mulluse kolmanda kvartaliga. Kolmanda kvartali äritulu oli 22 miljonit eurot (26,6) ja maksudejärgne kasum oli 16,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles