Kas elukaaslasega on tark koos äri alustada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas elukaaslasega on tark koos äri alustada?
Kas elukaaslasega on tark koos äri alustada? Foto: SCANPIX

Ettevõtlusega alustamine ei ole kunagi kerge ning erinevatel põhjustel võib sul tarvis olla paarilist. Kui alustad äri koos oma elukaaslasega on lisaks ettevõtlusmuredele vaja mõelda veel omavahelisele läbisaamisele kodus. 

Alustuseks on oluline endalt mõned küsimused küsida, vahendab Business Blogs.

Kas teil on elus samad eesmärgid? Miks te tahate koos äriga algust teha? Ideaalis peaksid teie eesmärgid olema sarnased võis siis teineteise sihte täiendama.

Kumb on prioriteet, kas äri või suhe? Väga lihtne on vastata, et viimane, aga selle üle tuleks enne pikalt ja põhjalikult mõelda.

Kui tegemist ei oleks inimesega, kellega sa koos elad, kas tahaksid ikka temaga koos ettevõtet rajada? See küsimus peaks aitama mõelda, kas te ka tegelikult tahate koos ettevõtjateks hakata või on see plaan õhus ainult selle pärast, et olete koos.

Kui olete veendunud, et olete ühiseks ettevõtmiseks valmis, võite alustada prooviperioodist. Kõige parem on algust teha lühiajaliste projektidega, mis on alustatava äriga seotud. Prooviperioodi lõpus, mis võiks olla näiteks kuu, võib vaadata, kuidas ühiste eesmärkide saavutamine õnnestus.

Kindlasti on tark mõte teha endale päevakava, nii et oleks võimalik töö ja pereelu lahus hoida. Kuna veedate palju aega koos, on väga oluline, et mõlemad leiaksid aega ka üksi olemiseks ja oma huvidega tegelemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles