Soome OP rajab erahaiglate võrku

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: finrem.fi

Soome finantskontsern OP (varem OP-Pohjola) on otsustanud rajada Soomet katva erahaiglate võrgu.

OP avas esimese Omasairaala (oma haigla - sm. k) märgi alla tegutseva haigla Helsingis möödunud aasta alguses. Haigla keskendus ortopeedia -alastele meditsiiniteenustele ja -protseduuridele.

OP teatel ollakse nüüd valmis palju rohkem sellesse suunda investeerima, sest tagasiside on olnud enam kui positiivne. «Usume, et tervishoiuteenustest areneb märkimisväärne uus valdkond tavapäraste pangandus-, kindlustus- ja varahaldusteenuste kõrvale,» ütles OPi juht Reijo Karhinen.

Uued haiglad avatakse Tamperesse ja Turu linna, hiljem ka Kuopiosse ja Oulusse. Samuti on kavas ortopeediale lisada veel teisi tegevusalasid.

«Omasairaala teenusekontseptsioon, kus klient on kogu tegevuse keskmes ja tema eest hoolitsemise ahel võimalikult lühike, on juba muutnud kogu tegevusala,» ütles Karhinen.

Nüüd kavatseb OP laiendada Omasairaala ketti Helsingi ümbrusest Uudenmaa maakonnast kogu Soomet katvaks ning hakata tegelema ka töötervishoiu valdkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles