Taliga: iganädalane töötute vähenemine pole päris tõene

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga. Foto: Toomas Huik

Ametiühingute Keskliidu juht Harri Taliga märkis, et see, mida poliitikud viimasel ajal on raporteerinud, et igal nädalal registreeritud töötute arv väheneb, ei ole päris tõene, kuna registreeritud töötud on suhteliselt piiratud näitaja ja sellest ei saa teha kaugeleulatuvaid järeldusi.

Taliga ütles Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja» antud intervjuus, et Eestis on tööpuudus jätkuvalt kõrge. «Mis puudutab tegelikku töötust, siis need statistikaameti numbrid, mis tulevad kvartaalselt, on tunduvalt olulisemad ja esimeses kvartalis oli Eesti tööpuudus statistikaameti andmetel 19,8 protsenti,» ütles Taliga.

Taliga rõhutas, et töötuse kõrval on olukord hullem selles osas, et Eestis on hõivatute arv langenud esimest korda alla 570 000 - esimeses kvartalis käis tööl 554 000 inimest, mis on väiksem number kui aastal 2000, kui meil oli eelmise kriisi aeg. Siis oli Taliga sõnul aasta keskmine hõivatute arv 572 500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles