TransferWise: ülbikuid ja õelutsejaid tööle ei võeta

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferWise kontor Tallinnas
TransferWise kontor Tallinnas Foto: Sander Ilvest

Kui start-up on oma nime vääriline, jõuab ta ühel hetkel väga kiire kasvuni, kus pea iga päev tuleb tööle võtta uus inimene. Sealjuures ei tohi ettevõte kaotada oma väärtusi ja särasilmsust, rääkis TransferWise HR arhitekt Kairi Pauskar inimeste arendamise tehnoloogia aastakonverentsil HRConf.

Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni Londonis asutatud rahaülekannete ja valuutavahetuse ettevõtte TransferWise lubab teha riikidevahelised rahaülekanded tublisti soodsamaks. Pauskar rääkis, et liitus ettevõttega selle aasta märtsis, kui ettevõttes oli palgal veel 60 inimest. Tänaseks on töötajate arv kasvanud üle 200.

«Sellise kasvu juures on oluline hoida ettevõtte erilist kultuuri,» märkis Pauskar. Kasv on aga paratamatu, sest kui ettevõte ei kasva, kasvab keegi teine. Kui vaadata, kui palju on aastate jooksul olnud suhtlusvõrgustikke, siis ellu on jäänud kõige kiirem. «Peame jõudma sinna, kus tädi Maali teab, et kui on vaja raha üle kanda, siis on TransferWise see õige,» märkis ta.

«Latt inimeste valimiseks on väga kõrge ja seni pole me seda alla poole lasknud,» rääkis Pauskar ja lisas, et veel hiljuti rääkisid asutajad kõigi uute töötajatega isiklikult, et ikka õige inimene valitud saaks.

Väga oluline on, et töötajatel ja meeskondadel oleks piisavalt vabadust, et oma tööd teha. Lisaks peab iga inimene teadma, mis on ettevõtte väärtused, millised on tema võimalused maailma paremaks teha.

Kui ettevõte on väike, tuleb informatsiooni õhust, suures ettevõttes peab ettevõtte kultuuri hoidmiseks väga palju vaeva nägema, informatsiooni jagama, inimestega rääkima. Väga oluline on, et inimesed üksteist tunneksid.

Ettevõtet tutvustavast videost jäi kõlama personalipoliitika põhitees: «No assholes, no bitches»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles