Vene minister eitas väiteid ELi-vastastest naftasanktsioonidest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Saksamaal PCK Schwedt naftatöötlemistehases torujuhtmel Družba asuv pumpla.
Ida-Saksamaal PCK Schwedt naftatöötlemistehases torujuhtmel Družba asuv pumpla. Foto: AP / Scanpix

Venemaa energeetikaminister Sergei Šmatko lükkas tagasi väited Euroopa Liidu vastu kavandatavatest naftasanktsioonidest.

Venemaa ei kavatse vähendada naftatarneid Euroopasse suunduva Družba (Sõprus) torujuhtme kaudu, ütles minister

Interfaxile

. Ja seda ka mitte Euroopa Liidu ja Venemaa vaheliste suhete võimaliku jahenemise korral.

Minister Šmatko tegi taolise avalduse meedias ilmunud väidete tõttu, nagu kavatseks Venemaa vastukaaluks Mustal merel asuvatele NATO sõjalaevadele ja ELi plaanitavatele sanktsioonidele vähendada Lääne-Euroopa naftatarneid.

Mitmed Briti meediaväljaanded kirjutasid oma allikatele viidates, et Venemaa võib vähendada Družba torujuhtme kaudu Poolasse ja Saksamaale jõudvaid naftakoguseid juba 1. septembrist.

Minister Šmatko sõnul töötas Venemaa mitu aastat selle nimel, et kujundada endast energia usaldusväärset tarnijat Euroopa Liidu jaoks ja ei plaanitse sellest imidžist lahti ütleda.

«Nõukogude ajal töötas Družba usaldusväärselt ja Venemaal pole plaanis seda traditsiooni muuta,» lisas energeetikaminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles