Kommersant: kuumuse ja põlengute hind ulatub 15 miljardi dollarini

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud mets Rjazani oblastis
Põlenud mets Rjazani oblastis Foto: SCANPIX

Vene analüütikute esialgsete arvestuste järgi ulatub majandusele kuumuse ja metsapõlengute tagajärjel põhjustatud kahju umbes 15 miljardi dollarini.

Esimesena hindasid majanduskasvu pidurdumist juuli-augusti sündmuste tõttu HSBCi ja Uralsiba analüütikud, kirjutab Kommersant. Nende oletusel küünib kahju hind ühe protsendini sisemajanduse kogutoodangust.

Ametlikke andmeid Vene majanduse kohta on oodata aasta lõpus, kui riiklik statistikaamet Rosstat avaldab konkreetsed näitajaid. Juuli tööstustoodangu andmed selguvad aga juba järgmisel nädalal.

HSBC analüütik Aleksandr Morozov rääkis väljaandele, et kuivuse ja metsapõlengute põhjustatud negatiivne mõju jätab eelkõige jälje juuli ja augusti tööstustoodangule. Suure tõenäosusega näitab see langustendentsi, kolmandas kvartalis tuleb tõenäoliselt ametlikult tunnistada stagnatsiooni.

Praeguseks on selge, et teraviljasaak jääb mullusele 30 protsendiga alla. Vilja ajutise ekspordikeelu tõttu jääb riik ilma 3 miljardist dollarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles