Kredex Krediidikindlustus on sõlminud esimesed lepingud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla ja juhatuse liige Mariko Rukholm.
Kredex Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla ja juhatuse liige Mariko Rukholm. Foto: Priit Simson

Kredexi krediidikindlustusselts on sõlminud esimesed lepingud Eesti ettevõtetega nende krediidiriskide maandamiseks nii ekspordi- kui ka koduturul.


Augusti alguse seisuga on Eesti firmad juulis tegevust alustanud seltsis kindlustanud oma äripartneritega seonduvaid krediidiriske kogusummas üle 130 miljoni Eesti krooni. Eesti ettevõtjad on kindlustanud oma ostjatelt arvete laekumise näiteks Balti riikides, Skandinaavias, Itaalias, Iirimaal, Suurbritannias ja ka Eestis, teatas Kredex Krediidikindlustus AS.

Ifotehnoloogia hulgimüügi valdkonna ettevõtte ALSO Eesti AS tegevjuht Anti Kuiv ütles, et nende firma on kindlustanud uues kindlustusseltsis kogu oma käibe, sest senised rahvusvahelised kindlustuspartnerid on siinselt turult tagasi tõmbunud, kuna kauged peakontorid hindavad Eestit ekslikult liiga riskantseks.

Puidusektoris tegutsev Tartu ettevõte Nason Davis Eesti OÜ otsustas kindlustada oma käibe Eestis ja välisturgudel, et ära hoida ootamatud kahjud, mida võib tingida partneri pikaajaline maksejõuetus või pankrot. «Selleks et püsida konkurentsis, tuleb keskenduda oma põhitegevusele. Krediidikindlustus võimaldab meil ilma lisariskideta pakkuda oma Euroopa ostjatele konkurentsivõimelisi maksetähtaegu,» ütles Nason Davis Eesti tegevjuht Indrek Tani.

Ligi kümnesse välisriiki aknaid ja uksi eksportiva Viking Window AS juhatuse esimees Toomas Agasild lausus, et tema arvates on krediidikindlustuse kulu küll suur, kuid võrreldes võimalikest krediidikahjudest tulenevate probleemidega suhteliselt väike. Kredex Krediidikindlustusest pakkumise saamine ja kindlustuslepingu sõlmimine võttis tema sõnul aega nädala.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles