Viinamüügi kartellileppe kohtuasja osalised süüd omaks ei võtnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinamüügi kartelli esimene kohtuistung
Viinamüügi kartelli esimene kohtuistung Foto: Sander Ilvest

Mitme suure jaemüügiketi ning viinatootja Liviko väidetava kartellileppe kohtuasja osalised esmaspäeval Harju maakohtus alanud protsessil süüd omaks ei võtnud.

Konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises süüdistuse saanud AS Liviko, AS Selver, AS Rimi Eesti Food, OÜ Maxima Eesti, Prisma Peremarket ja AS Helter-R, samuti ettevõtetega seotud 11 füüsilist isikut kinnitasid pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist, et pole süüdi.

Foto: SANDER ILVEST/

Seejärel said sõna kaitsjad, kes asusid avaldama arvamust süüdistuse sisu kohta.

AS-i Liviko juhataja Janek Kalvi sõnul on Liviko edu saavutatud ausas konkurentsis ning firmale esitatud süüdistus on fundamentaalselt vale. «Liviko ei ole ühegi konkurendiga keelatud kokkuleppeid sõlminud, see on fakt. Eelmine katse Livikot konkurentsiasjas süüdlaseks teha ebaõnnestus ja lõppes täieliku õigeksmõistmisega, ootan seda ka nüüd,» rääkis Kalvi.

Ta meenutas, et Liviko suhtes on seda kriminaalmenetlust viidud läbi 2009. aastast alates ning see tugineb põhimõttelisele valearusaamale kaubanduse protsesside toimumisest. «Enda kaitsmise vajadus kohtus häirib Liviko tööd märkimisväärselt ning selleks, et võimalikult efektiivselt põhitegevusega jätkata, nimetas AS Liviko nõukogu ettevõtte teiseks juhatuse liikmeks Tark Grunte Sutkiene vandeadvokaadi Tanel Küün´i, kelle volitused Liviko seadusliku esindajana piirduvad ja on seotud ainult AS Liviko esindamisega kohtus. AS Liviko kaitsja kohtus on Tark Grunte Sutkiene partner, vandeadvokaat Erki Kergandberg,» lisas Kalvi.

Süüdistuse kohaselt seisnes konkureerivate ettevõtjatega konkurentsi kahjustav koostöö tarbijate suhtes 40-protsendilise alkoholisisaldusega pooleliitriste klaastaaras madalama hinnaklassi viinade jaehindade tõstmisel minimaalselt hinnatasemeni 63,50 krooni. Süüdistuse väitel leppisid nimetatud ettevõtted kokku teatud viinade jaehindade tõstmises 2009. aastal.

Süüdistuse saanud isikud on kinnitanud, et pole midagi seadusevastast teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles