Maailma parimad tööandjad pakuvad palju kiitust ja tasuta joogatunde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga
Jooga Foto: SCANPIX

Värske uuring on rahvusvahelised suurfirmad pannud pingeritta selle järgi, kui mõnus on seal töötada. 

All on Fortune.com vahendusel ära toodud parimad 10. 

1. Google

Käive: 55,5 miljardit dollarit

Töötajaid: 43,862

Google töötajate mõnusad tingimused on teada-tuntud: maitsvad toidud, meditatsioonitoad ja treenimisvõimalused. Google näitab üles ka huvi oma töötajate karjääri edendamisel, et igaühel oleks võimalus jõuda nii kaugele, kui ta vähegi suuteline on.

2. SAS

Käive: 3,02 miljardit dollarit

Töötajaid: 13,679

Ärianalüüsitarkvara ja -teenuseid pakkuv ettevõte toetab haridusasutusi vastavalt sellele, kui palju töötajad on aasta jooksu vabatahtlikuna kogukonda panustanud. Eelmisel aastal toetas SAS erinevaid koole kokku 84 250 dollariga. Töötajatele pakub ettevõte joogatunde ning haridusprogramme erinevatel teemadel alates lastekasvatamisest ja lõpetades stressi maandamisega.

3. NetApp

Käive: 6,33 miljardit dollarit

Töötajaid: 12,318

Andmehalduse ja juhtimiskonsultatsioonidega tegeleva ettevõtte asepresident Tom Mendoza helistab isiklikult töötajatele, kes on nädala jooksul millegi suurepärasega hakkama saanud. Programmi «Taba kedagi tegemas õiget asja» raames tuleb tal teha umbes 30-40 kõnet nädalas.

4. W.L. Gore & Associates

Käive: 3,09 miljardit dollarit

Töötajaid: 10,33

Ettevõte määrab kõigile uutele töötajatele juhendaja, kelle poole võib muredega pöörduda. Juhtimisotsuste tegemisel küsitakse kõigi töötajate arvamust.

5. Belcorp

Käive: 1,9 miljardit dollarit

Töötajaid: 9,600

Peruu päritolu kosmeetikatoodete turundaja Belcorp võimaldab töötajatel teha endale meelepäraseid graafikuid. Ettevõtte kinnitusel turgutab see tootlikust, meelitab uusi töötajaid ja hoiab juba ettevõttes olevate inimeste rahulolu kõrgena. 70 protsenti ettevõtte juhtkonnast on naised.

6. Microsoft

Käive: 77,8 miljardit dollarit

Töötajaid: 128,076

Kuigi Microsoft otsustas sel aastal koondada Nokiast ligi 18 000 töötajat, tehti seda nii sõbralikult kui võimalik. Lisaks koondamishüvitistele pakuti kõigile töötajatele ka abi ja nõustamist uue töö leidmisel.

7. Marriott

Käive: 12,78 miljardit dollarit



Töötajaid: 203,685

Meelelahutusteenuseid pakkuva ettevõtte juht Arne Sorenson kinnitab, et nende jaoks ei ole klient kõige olulisem. Kõige tähtsam on töötaja ning rahulolevad ja rõõmsad töötajad tagavad selle, et ka kliendid ennast nende juures hästi tunneksid.

8. Monsanto

Käive: 15,8 miljardit dollarit 


Töötajaid: 22,000

Kurikuulus biotehnoloogiafirma toetab igal aastal töötajate erinevaid projekte, mis aitavad maailma erinevates nurkades külakogukondade elujärge parandada. Peaauhinna võitnud meeskond saab uhke karika ning võimaluse annetada 10 000 dollarit enda valitud heategevusorganisatsiooni hüvanguks.

9. Cisco

Käive: 48,6 miljardit dollarit

Töötajaid: 140,883

Cisco on eesmärgiks seadnud töötajate tunnustamise niipea, kui nood on millegi silmatorkavaga hakkama saanud. Igaühel on võimalus mõni kolleeg auhinna saamiseks välja pakkuda. Lisaks ettevõtte sisesele tunnustusele jagab Cisco töötajatele kiitust ka sotsiaalmeedias.

10. American Express

Käive: 33 miljardit dollarit

Töötajaid: 62,800

American Express peab tähtsaks seda, kuidas inimesed tööd teevad, mitte seda, kus nad parajasti asuvad. Tulevikus on kavas töötegemine ümber korraldada nii, et kaugtöö tegemine oleks senisest veel hõlpsam, samuti on kavas lihtsustada osalise ajaga töötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles