Google hülgas «meiliasendaja»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i avaleht.
Google'i avaleht. Foto: SCANPIX

Google lõpetab oma ambitsioonika internetipõhise koostööteenuse nimega Wave, mille kohta omal ajal ütles, et tegemist võib olla e-posti asendajaga.

Wave käivitati aasta tagasi suure kisa ja käraga, käesoleva aasta lõpuks paneb Google teenuse aga kinni – kuigi firma sõnutsi kasutatakse Wave’is rakendatud tehnoloogiat edaspidi teistes projektides.

Sisuliselt kujutas Wave endast katset uuesti e-posti leiutada, võimaldades kasutajategrupil ühes veebikeskkonnas samaaegselt suhelda ja informatsiooni vahetada.

Kõige pilkupüüdvamaks uuenduseks oli võimalus näha reaalajas, mida teised kirjutavad – ja seda lausa tähthaaval.

Samas aga leidsid paljud selle teenuse liiga keeruka olevat ning juba käesoleva aasta alul andis Google märku, et üritab Wave’i lihtsustada.

«Wave ei ole leidnud nii laialdast kasutust, nagu me oleksime soovinud,» ütles Wave’i arendaja Urs Hölzle oma blogis teenuse sulgemisest teada andes.

Wave’i arendurgrupi juht Lars Rasmussen möönis varasemalt, et Wave võib olla uute kasutajate jaoks natuke «hirmuäratav».

Samuti tunnistas Rasmussen, et Google’il ei õnnestunud vastata küsimusele, mida Wave’iga tegelikult peale hakata.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles