Ligi: tulumaksumäära endiseks jätmine riivaks maksumaksjate ootusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Martin Ilustrumm

Rahandusministri Jürgen Ligi hinnangul riivaks maksumaksjate õiguskindluse põhimõtet Keskerakonna ettepanek loobuda järgmise aasta tulumaksumäära vähendamisest ühe protsendipunkti võrra.

«Vabariigi valitsuse üks maksupoliitilisi eesmärke on tööjõumaksude vähendamine ning tulumaksumäära langetamine on oluline tegevus selle eesmärgi saavutamiseks. Samuti tuleb arvestada, et maksumäära vähenemist ettenägev õigusnorm [---] on juba jõustunud säte, mille tühistamine riivaks maksumaksjate õiguspärast ootust ja oleks seega vastuolus põhiseadusest tuleneva õiguskindluse põhimõttega,» kirjutas Ligi riigisekretär Heiki Loodile põhjenduseks, miks rahandusministeerium ei toeta Keskerakonna algatatud eelnõud, vahendab BNS.

Keskerakonna fraktsioon algatas 25. septembril tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on loobuda tulumaksumäära vähendamisest, samas kui kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt on tulumaksumäär alates järgmisest aastast senise 21 protsendi asemel 20 protsenti.

Keskerakonna fraktsiooni esitatud eelnõu kohaselt oleks tulumaksu määr ka edaspidi 21 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles