Krediidipanga kahjum vähenes ligi neli korda

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank
Krediidipank Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kui 2009. aasta esimesel poolel moodustas Krediidipanga kahjum ligi 50 miljonit krooni, siis 2010. aastal alla 14 miljoni krooni.

Kahjumit põhjendab pank jätkuva laenude provisjoneerimisega.

«Tulemused ei ole veel sellised, mis annaksid põhjust rahuloluks”, ütles panga juhatuse esimees Andrus Kluge. “Head meelt teeb aga see, et meie klientidel hakkavad raskemad ajad läbi saama.”

2010. aasta esimeses kvartalis kandis pank ebatõenäoliselt laekuvate laenude katteks moodustatud reservi täiendavalt veidi üle 12 miljoni krooni, teises kvartalis oli see summa ligi 8 miljonit krooni.

Panga bilansimaht oli 30. juuni seisuga 5,3 miljardit krooni, olles eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kahanenud pea 10 protsendi võrra. Laenuportfell on aastaga samuti vähenenud 10 protsendi võrra ja laenude jäägid olid juuni lõpu seisuga 2,3 miljardit krooni. Klientide hoiuste kogumaht on 4,8 miljardit krooni, jäädes aastaga pea muutumatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles