Tarbijakaitse Samostile: oleksite võinud jätta lepingu sõlmimata

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbijakaitseamet teatab oma vastuses poliitik Anvar Samostile, et Eestis kehtib lepinguvabaduse põhimõte ja kui ettevõtte pakutud tingimused ei sobi, siis võib inimene jätta ka lepingu sõlmimata.

Kui tavaliselt vastavad tarbijate päringutele ameti spetsialistid, siis seekord kannab vastus ameti peadirektor Andres Sooniste allkirja. Amet selgitab oma vastuses poliitikule, et 24kuulise võrgulukuga iPhone müügi puhul on tegu tüüptingimustega ning seda nõuet ei saa pidada tarbijat ebamõistlikult kahjustavaks.

Samuti leiab amet, et tarbija pidi sellest tingimusest olema telefoni ostes teadlik, nagu ka sellest, et võrgulukku saab 24 kuu möödudes maha võtta vaid tasu eest. Ka seisab vastuses, et kehtiva lepinguvabaduse põhimõtte kohaselt on inimesel vabadus lepingut sõlmida või sõlmimata jätta. Samuti võib igaüks ise valida, kellega ta lepingu sõlmib.

Tarbija24 avaldab tarbijakaitseameti vastuse A. Samosti loal täies mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles