Uuring: noored IT-töötajad ei oska näha tõsiseid ohte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti on kolmest Balti riigist kõige innovaatilisem uute IT-lahenduste kasutuselevõtus, ent noored IT-töötajad ei oska tihti näha näiteks mobiilsete seadmete kasutamisega seotud ohte.

Üle poole (55 protsenti) kõigist vastanuist pidas oma valdkonnas kõige olulisemaks teemaks turvalisust. Sellele järgnes IT-halduse automatiseerimine 42 protsendiga.

Uuringu tellinud It-ettevõtte Atea Eesti juhi Ruslan Štšerbjuki sõnul näitab see ühelt poolt, et turvalisusele on varasematel aastatel vähe tähelepanu pööratud ning nüüd tuleb kiiresti reageerida reaalsetele ohtudele.

«Selgelt on näha, et turvalisusesse suhtumine on kardinaalselt muutunud – noored töötajad ei oska näha väga tõsiseid ohte, mis kaasnevad näiteks mobiilsete seadmete kasutamisega info edastamisega turvamata kanalites. Kui üldiselt on levinud arvamus, et Eesti on kolmest Balti riigist kõige innovaatilisem ja IT-teadlikum, siis turvalisusesse suhtumises erinevusi pole,» ütles ta pressiteate vahendusel.

Põhjamaade ja Baltikumi suurim IT-taristu ettevõte AS Atea tutvustas täna Baltikumi IT sektoris läbi viidud uuringu tulemusi, millest tuli välja, et kõige suuremad murekohad on turvalisus ja tööjõu puudus.

Uuringust selgus, et kolmest riigist on kõige innovaatilisem Eesti – uusi tehnoloogiaid plaanib kasutusele võtta 60% vastanuist. Lätis ja Leedus on need numbrid vastavalt 19 protsenti ja 23 protsenti. Neid, kes pole uute lahenduste ja seadmete kasutusele võtmist veel otsustanud, on Eestis kõigest kolm protsenti, kuid Leedus 12 protsenti ja Lätis 19 protsenti.

Uuringutulemuste järgi kasvavad IT eelarved kogu Baltikumis. Kolm kõige enam kasvavat valdkonda on tark- ja riistvara ning personalikulud.

Uuringus osalesid IT-juhid ja spetsialistid kolmes Balti riigis – 39 protsenti Eestist, 25 protsenti Lätist ja 36 protsenti Leedust. Vastajatest 24 protsenti töötavad riigisektoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles