Google astub Facebookiga Messengeri-lahingusse

PM Majandus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i logo.
Google´i logo. Foto: Reuters / Scanpix

Google kuulutas välja, et mobiilse operatsioonisüsteemi Android järgmises, L-versioonis saab olema eriline tekstisõnumite vahetamise rakendus nimega Messenger.

Küllap see ajab Facebookil harja punaseks, ennustab Business Insider. Facebookil on nimelt täpselt sama funktsionaalsuse ja nimega rakendus, mis on hetkel allalaadimiste arvult Google Play poe tipus - 200 miljonit kasutajat ja uusi lisandub iga päev. Lisandub selle pärast, et Facebook keelas oma põhirakenduses sõnumite saatmise, seega peab oma FB kontaktidele sõnumeerimiseks veel eraldi rakenduse alla tõmbama. FB Messengeril pole iseenesest häda midagi – see on tõhus, kiire ja funktsionaalne.

Asi läheb veel segasemaks, kui meelde tuletada, et Google’il tegelikult juba on tõhus sõnumirakendus, mille nimi on Hangouts. See lubab üle platvormide (arvuti, telefon; iOS, Android) vahetada teksti-, heli- ja videosõnumeid. Milleks siis veel üks sõnumirakendus?

Selleks, et inimestel oleks vabadus valida, teatas Google’i esindaja. Nii et platvormiüleseks suhtlemiseks Hangouts, Androidmaailma siseselt Messenger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles