Soome peaminister: iPhone tappis Nokia ja iPad paberitööstuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome valitsusjuht Alexander Stubb.
Soome valitsusjuht Alexander Stubb. Foto: SCANPIX

Apple võib olla süüdi Soome kahe suure tööstuse allakäigus, viitas Soome peaminister Alexander Stubb oma hiljutises intervjuus.

«Meil on kaks tšempionit, mis langesid,» ütles Stubb CNBCle. Lisaks Nokiale on raskustes ka Soome paberitootjad Stora Enso ja UPM-Kymmene. Viimased on Soome majandusele väga olulised. 

«Pisut paradoksaalselt võib öelda, et iPhone tappis Nokia ja iPad tappis Soome pabertööstuse, aga me tuleme taas,» ütles Stubb.

Microsoft viis Nokia ostu lõpule tänavu aprillis. Soome Metsauuringute Instituut hoiatas läinud aasta lõpul, et paberitööstuse seis on kehv ning ennustas selleks aastaks tootmise ja ekspordi jätkuvat langust. '

Stubb jäi mõlema suhtes optimistlikuks, märkides siiski, et riigil on majanduse turgutamiseks vaja enam Nokia-sarnaseid edulugusid. 

«Tavaliselt, kui ajad on halvad, tehakse palju uuendusi ning meie töö riigisektoris on sellele kaasa aidata,» sõnas minister. 

Reedel langetas agentuur Standard ja Poor's Soome reitingut tasemelt AAA tasemele AA+.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles