USA tarbijate säästmismaania tuli ebameeldiva üllatusena

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikaupade valijad  1.augustil Arkansase osariigi Little Rocki  Staplesi poes. Kaubandusministeeriumi andmetel inimeste sissetulekud ning ka tarbimine juunis ei suurenenud, mis on veel üks märk maailma suurima majanduse kasvu hääbumisest.
Koolikaupade valijad 1.augustil Arkansase osariigi Little Rocki Staplesi poes. Kaubandusministeeriumi andmetel inimeste sissetulekud ning ka tarbimine juunis ei suurenenud, mis on veel üks märk maailma suurima majanduse kasvu hääbumisest. Foto: SCANPIX

Ebameeldiva üllatusena jäid USA tarbijate sissetulekud ja kulutused juunis maikuuga samale tasemele, samas kui säästmine oli viimase aasta kõrgeimal tasemel. See lubab arvata, et ka aasta lõpupoole ei ole tugevat majanduskasvu loota.

USA kaubandusministeeriumi teatel kasvas tarbimine juunis (inflatsiooniga korrigeeritult) 0,1 protsenti. Mais oli kuine kasv 0,1 protsenti. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt maikuuga samaväärset kasvu.

Ka inimeste sissetulekud jäid juunis maiga samale tasemele. Kuu varem olid sissetulekud kasvanud 0,3 protsenti. Reutersi andmetel on see alates septembrist esimene kord, mil sissetulekud kasvunumbreid ei näita ja investoritele paras pettumus, sest oodatud oli vähemalt 0,2-protsendilist kasvu.

Säästmise määr kerkis juunis 6,4 protsendile, mis on viimase 12 kuu kõrgeim näitaja. Kokku olid ameeriklased juuni lõpuks tallele pannud 725,9 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles