Parts: maksustada tuleks tarbimist, mitte tööjõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Liis Treimann / Postimees

Tööjõu maksustamise asemel võiks maksustada tarbimist senisest enam, ütles IRLI juhtfiguur Juhan Parts tänases Postimehes avaldatud arvamusloo kommentaariks.

«Inimesed toetavad seda, et Eesti majandus võiks saada uue hingamise,» leidis Parts.

Parts ütles, et tänased kõrged tööjõumaksud ei soodusta kõrgepalgaliste töökohtade loomist ning see ei soodusta konkurentsivõimet. «0,5 kuni ühel protsendil pole mingit mõju,» usub ta sotsiaalmaksu langetamisest ning märgib, et vähemalt kolmeprotsendine langus julgustab kõrgepalgaliste töökohtade loomist.

Raha selleks võiks tulla maksukoormuse ümberseadmisest. «Tööjõumaksude asemel tarbimise või kapitalimaksud,» ütles poliitik.

Ta ütles, et käis riigiettevõtete börsileviimise idee välja teoreetiliselt. «Kõikidel ei pruugi olla head börsilugu,» ütles ta, lisades, et Eesti Energia on turul tegutsev riigiettevõte ammu.

Eesti Energia uue juhi valimine temas usaldust ei äratanud. Parts leidis ka, et riigiettevõtte börsileviimine suurendaks läbipaistvust ning kompetentsi. Ta rõhutas, et Postimehe arvamusküljel esitatud ettepanekud tuleb panna konteksti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles