Konkurentsiamet on valmis monopole ohjeldama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi algustas BREM-i hoonetes vee kinnikeeramist.
Tallinna Vesi algustas BREM-i hoonetes vee kinnikeeramist. Foto: Peeter Langivits

Täna riigikogus arutlusel oleva monopolide ohjamise seaduse valguses teatas täna Margus Kasepalu konkurentsiametist, et ametil on kõik ettevalmistused tehtud täitmaks talle uues seaduses sätestatud rolle.

Kasepalu ütles Kuku raadiole, et ei nõustunud vee-ettevõtete nurinaga seoses nende erilise olukorraga ja väitega nagu  konkurentsiamet ei ole pole nende hindu kooskõlastama. 

Eelnõu kohaselt hakkavad vee-ettevõtted oma teenuste hindu kooskõlastama konkurentsiametiga. Praegu peavad vee-ettevõtted hindadele heakskiidu saama kohalikelt omavalitsustelt. Konkurentsiamet kinnitas Kukule, et nende hindamise mudelid on pädevad, et kõiki vee-ettevõtteid, kes nende  regulatsiooni alla tulevad, ohjata.

Kasepalu lisas, et seoses uute ülesannetega suureneb ka ameti koosseis, ilmselt tekib uus üksus.

Kasepalu ei nõustunud ka nende parlamendiliikmetega, kes väidavad, et uus seadus toob kaasa vee kallinemise. Samas ei lubanud ta ka pealinnas vee odavnemist. Kas ja kui palju vee hind Tallinnas langeb, näitab Kasepalu sõnul vastav analüüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles