ABBA staaril oli hea aasta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABBA aastal 1974: Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad ja Agnetha Faltskog.
ABBA aastal 1974: Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad ja Agnetha Faltskog. Foto: SCANPIX

ABBA staaridele ei too raha sisse mitte ainult omaaegsete menulugudega plaadid: menubändi blondi lauljanna Agnetha Fältskogi firmad teenisid eelmisel aastal 16 miljoni Rootsi krooni suuruse maksueelse kasumi.

Rootsi E24 kirjutab  majandusaasta aruannetele tuginedes, et aprillis 60-aasta sünnipäeva pidanud staari firma Agnetha Production käive kasvas varasemalt 9,3 miljonilt Rootsi kroonilt 11,9 miljonile. 10,8 miljonit sellest moodustasid litsentsitasud.

Firma maksude eelne kasum seevastu pea kahekordistus 13,4 miljoni Rootsi kroonini. Aasta lõpu seisuga oli ettevõttel 55 miljoni Rootsi krooni mahus vaba kapitali.

Endine popstaar on tegev aga teisteski valdkondades. Nii teenis tema muuhulgas ka väärtpaberitehingutega tegelev AFL Invest eelmisel aastal varasemast suurema, 2,5 miljoni Rootsi kroonise kasumi, samas kui käive kahanes aastataguselt 14,9 miljonilt kroonilt 5,8 miljonile Rootsi kroonile.

Varem on Rootsi E24 kirjutanud Bjorn Ulvaeuse and Benny Anderssoni edukast eelmisest aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles