Rongiga sõitjate arv kasvab mühinal

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni rongidega tehti kolmandas kvartalis 1,6 miljoni sõitu, eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas sõitude arv üle poole võrra.

Elroni piletitulu ulatus kolmandas kvartalis 2,8 miljoni euroni, septembris müüdi pileteid 0,9 miljoni euro väärtuses. 

«Sõitjate arv näitab eelmise aastaga võrreldes jätkuvalt tugevat kasvu,» ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. «Nagu mitmel eelmisel kuul, ületasime ka septembris poole miljoni reisija piiri – meie rongidega tehti 567 000 sõitu.»

Käesoleva aasta jooksul on Andrus Ossipi sõnul Elroni rongidega sõidetud 4,3 miljonit korda. Septembris olid rongireisijate seas populaarseimad liinid Tallinn-Paldiski (110 000 sõitu), Tallinn-Riisipere (85 000) ja Tallinn-Aegviidu (74 000). 

«Võrreldes eelmise aastaga oleme terve käesoleva aasta jooksul läbivalt kasvatanud reisijate arvu ja otse loomulikult on meil hea meel, et meie teenus üha eelistatum on,» sõnas Ossip.

«Samas tähendab reisijate arvu pidev kasv lisaks sellele, et me teenused sobivad üha enamatele inimestele, ka seda, et tipptundidel on populaarsematel väljumistel reisijatel istekohtade leidmine raskem kui varem. Seetõttu tegeleme täna aktiivselt erinevate reiside täituvuse analüüsiga leidmaks võimaluste piires optimaalseid lahendusi erinevate väljumiste rongikoosseisude pikkustele,» lisas Ossip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles