Elisa: roaming-tasude kadumine tooks siseriiklike hindade tõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elisa Eesti AS-i juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul tähendaks Euroopa Liidus (EL) mobiilside roaming-tasude kadumine siseriiklike hindade tõusu.

"Praktikas tähendab see seda, et meil kaovad kõik roaming-tulud, nii meie enda klientide roaming-tulud kui need roaming-tulud, mida me saame sellest, et meie võrku helistatakse," ütles Seppänen BNS-ile.

Seppenäni sõnul on Elisal palju fikseeritud kuutasuga pakette, kuid väliskõned ja rändlusteenused ei kuulu kuumaksu sisse, vaid need arveldatakse eraldi tarbimisest lähtuvalt. "Kui rändlus- ja väliskõned peaks ka kuuluma kuumakse sisse, tähendaks see seda, et pakettide hinnad peaksid kõigile tõusma ja need, kes ei reisi, hakkavad praktikas maksma nende arveid, kes reisivad," selgitas ta.

Seppänen lisas, et kuna selline skeem oleks seetõttu väga ebaõiglane, siis ta ei usu, et see kunagi kehtestakse.

"Varem on roamingu hindasid toodud kogu aeg allapoole. See on õige asi, ma olen sellega nõus, see on toimunud heas tempos ja normaalsete tingimustega, see oli meile natuke valus, aga me saame aru, et see on asi, mis vajas regulatsiooni," rääkis Seppänen. "Aga selline asi, et nulli minna? Tasuta lõunaid ei ole olemas, keegi maksab selle kinni," ütles ta.

Seppäneni sõnul on sellise idee eeskujuks USA, mis on Euroopaga sama suur majanduspiirkond, kuid kus roaming-tasud puuduvad. "Kui Euroopas oleks mõtet operaatoritel konsolideeruda, et nad oleksid seeläbi paremad ja kasumlikud, siis see oleks juba toimunud."

Euroopa komisjoni digitaalse ühisturu asepresidendi kandidaat Andrus Ansip ütles esmaspäeva õhtuses kõnes Euroopa Parlamendi ees, et kuna EL-i puhul on tegemist ühtse turuga, siis tuleks roaming-tasud üldse ära kaotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles