/nginx/o/2010/08/02/412519t1h00ae.jpg)
Linnuliha eestkostja ja toidublogija Ragne Värk jagab Grillilehe lugejatega kana suitsutamise nippe. Ragne marinaadi ning näpunäiteid kasutades saab tulemuseks kergelt magusa mekiga ning pronksjaks päevitunud jumega suitsukana.
Ühel kesksuvisel nädalavahetusel pidasime tõelist lihasöömisorgiat. Valmistasime mehevanemate uues moodsas suitsu-grillahjus suitsukanu. Kui kaks prisket kana pärast valmimist sööjate ette lauale prantsatasid, siis sai neist viiele inimesele tõsine lihasöömaaeg. Lõpptulmus oli tõeliselt maitsev - õrn-magusa maitsevarjundiga kergelt kleepuva konsistensiga kana . Tegemist on mu mehe isa retseptiga, mis meil kasutusel sellest ajast, kui seda esimest korda katsetasime.
2 broilerit
Mop:
2,5 dl granaatõunamahla
1 dl valget veini
1 sl mett
soola, pipart, suhkrut
Pane mahl, valge vein, ja mesi potti. Maitsesta soola, pipra ning suhkruga ja keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit.
Kuivata kanad majapidamispaberiga ning määri seest kokku valmistatud kastmega. Lase umbes tund aega maitsestuda. Seejärel määri kanad ka pealt ülejäänud kogu kastmega kokku ning küpseta suitsuahjus 1 tund 80-90 kraadi juures puhta valge suitsuga ning seejärel 2 tundi 100 kraadi juures minimaalse suitsuga.