Dombrovskis kuulutas karmide kärbete ajastu lõppenuks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

Euroala majanduse ülevaatajaks kandideeriv endine Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles eilsel kuulamisel europarlamendi ees, et karmide eelarvekärbete ajastu on jõudnud lõpule.

Dombrovskis tõotas keskenduda Euroopa Liidu kriisimeetmete sotsiaalsetele ja tööhõivet puudutavatele mõjudele.

Lätlane tuli läbikatsumisele kui karmi kärpija reputatsiooniga mees, kirjutab Financial Times. Vaksaktsentristlike parlamendiliikmete turmtule all, kes süüdistasid Dombrovskist «pimeda Läti-stiilis kasinuspoliitika» propageerimises, üritas poliitik oma kuvandit korrastada.

«Me eemaldume nüüd järk-järgult eelarvekokkuhoiu staadiumist, millega – mitte kõikjal ja mitte täiel määral – on laias laastus ühel pool,» selgitas Dombrovskis. «On ilmne, et finants- ja majanduskriis on tekitanud ka sügavaid sotsiaalseid probleeme ning kasvatanud oluliselt töötust.»

«Laias laastus oleme nüüd eelarvekärbetega ühel pool ning peame keskenduma majanduse nõudlust puudutavale tahule,» lisas ta hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles