Maanteeamet on maksnud sulanud asfaldi tõttu määrdunud autode pesu eest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumade ilmadega asfalt sulab.
Kuumade ilmadega asfalt sulab. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Suvesoe on pannud ka Eesti teed higistama ja tekitanud teekasutajatele põhjendatud pahameelt, rääkis Lääne regionaalse maanteeameti direktor Enn Raadik.

Raadik märkis Vikerraadios, et teemeeste jaoks on sooja liiga palju ja nii-öelda teede higistamisega on probleeme näiteks Viljandi maakonnas, Saaremaal ja Audru-Tõstamaa teel.

Teemeestega pahandanud sõidukijuhtidelt palus Raadik siiski veidi mõistmist, sest meelega pole neid muresid tekitatud.

Probleemide põhjuseks on hoopis asjaolu, et Eesti teedel kasutatavate bituumenite murdumistäpp on 30-40 kraadi juures. Päeval, mil õhusoe kerkib üle 30 kraadi, on teepinnal temperatuur 60 kraadi juures ja seetõttu lähevad bituumenid liialt vedelaks. Küsimusele, miks ei kasutata siis muid bituumeneid, mis peaksid ka väiksele kuumale vastu, vastas Raadik, et Eesti riik ei ole lihtsalt veel nii rikas, et taolisi looduslikke materjale osta.

Samas tunnistas maanteeameti Lääne regiooni juhtiv Raadik, et neil on ette tulnud juhuseid, kus nad on inimestel aidanud maksta sulanud tee tõttu määrdunud autode pesemise eest. Sellistel kordadel on tegemist olnud ikka päris õnnetuste ja väga määrdunud autodega ning tuvastatud, et teemehed on asjas süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles