ELis on üle aasta tööta olnud 13 miljonit inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Viljandi büroo.
Töötukassa Viljandi büroo. Foto: Elmo Riig

Euroopa Liidus on ligi 13 miljonit inimest olnud üle aasta ilma tööta, ilmneb Euroopa Komisjoni kvartaliaruandest, Eestis on tööhõive kasvanud 1,2 protsenti.

Raporti autorite hinnangul on majanduses 2013. aasta kevadest alates täheldatav kasvutendents endiselt ebastabiilne ja tööhõive väljavaated ebakindlad, vahendab BNS.

Sellegipoolest on enamikus ELi riikidest tööhõive pisut kasvanud, seda eriti Eestis (1,2 protsenti), Hispaanias (0,7 protsenti), Portugalis (0,9 protsenti), Suurbritannias (0,5 protsenti), Poolas (0,5 protsenti) ja Itaalias (0,2 protsenti).

Augustis küündis töötuse määr ELis 10,2 protsendini (pea 24,6 miljonit inimest), eurotsooni vastav näitaja oli 11,5 protsenti (18,3 miljonit).

Euroopa Komisjoni hinnangul peavad ühenduse liikmesriigid rakendama meetmeid abistamaks nooremat põlvkonda töö leidmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles