Dombrovskis: EL-i kriisilahendusmeetmed võivad olla vaieldavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

See, kas kõik lahendused hiljutisele majanduskriisile on olnud õiged, on vaidlusteema, tunnistas Läti ekspeaminister ja kandidaat Euroopa Komisjoni euro ja sotsiaaldialoogi valdkonna asepresidendi kohale Valdis Dombrovskis esmaspäevasel kuulamisel Euroopa Parlamendis.

Dombrovskis ütles, et mitmes Euroopa Liidus rakendatud karm kasinuspoliitika on hiljutise majanduskriisi tagajärg. «Neis riikides, teiste seas Lätis, valitses sügav makromajanduslik tasakaalutus, mis vajas kiireid lahendusi,» ütles Läti ekspeaminister, kelle sõnul on vaieldav, kas kõik abinõud olid õiged, vahendas BNS.

Eurosaadikud esitasid kuulamisel küsimusi Läti kasinusmeetmete ja rahvusvaheliste abipakettide kohta kriisiriikidele, euro stabiilsuse kohta ning Dombrovskise suhete kohta Pierre Moscoviciga, kelle Prantsusmaa on esitanud majandus-, rahandus-, maksu- ja tollivoliniku kohale.

Euroopa Rahvapartei saadik Burkhard Balz avaldas lootust, et Dombrovskise töö eurokompetentsi valdkonnas kujuneb edukaks.

Sotsialistide ja Demokraatide Progressiivse Liidu saadik Elisa Ferreira päris Dombrovskiselt aru «Läti pimeda kasinuspoliitika» kohta ning nõudis kinnitust, et Dombrovskis ei ürita jätkata sama poliitikat Euroopa Komisjoni asepresidendina.

Volinikukandidaat rõhutas vajadust tugevdada EL-i sotsiaalset mõõdet ning kinnitas, et on valmis selles suunas töötama. Moscovici ja teiste volinikega lubas ta teha neis küsimustes tihedat koostööd.

Euro stabiilsusel peatudes nimetas Dombrovskis ühisraha edulooks ning kinnitas, et euroala on teel taastumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles