Nurminen Baltimaades töötajaid puhkusele ei saada

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurminen Logistics tegeleb nii raudtee- kui ka maanteevedudega.
Nurminen Logistics tegeleb nii raudtee- kui ka maanteevedudega. Foto: Nurminen Logistics

Soome logistikaettevõte Nurminen teatas septembri lõpus Helsingi börsile, et tahab kaubaveo mahu vähenemise tõttu kuni 30 päevaks puhkusele saata oma Soome töötajad. Nurmineni tegevdirektori Olli Pohjanvirta sõnul pole firmal Baltimaades selliseid plaane, sest siin kaubaveo maht sanktsioonide tõttu nii kannatanud pole.

«Baltimaades läheb meil üsna tavapärases rütmis. Tallinnas on kaubaveo maht mõnevõrra vähenenud, Riias on enam-vähem sama ja Klaipedas isegi veidi kasvanud,» ütles Pohjavirta.

«Samuti on vahe Baltimaade ja Soome palgatasemes selline, et isegi kui maht väheneb, ei pea me tingimata oma töötajaid Tallinnas, Riias ja Klaipedas puhkusele laskma,» lisas ta.

Tegevjuhi sõnul võib olukord siiski muutuda. «Turg on nüüd selline, et raske on ette näha, mis seis on poole aasta pärast.»

Venemaal seevastu on Nurmineni vahendatava kaubaveo maht isegi tõusnud. «Vene siseturul on seis selline, et maht on suurem, aga hinnad on madalamad. Eriti raudteevedudes on see näha. Meil on paar head kindlat klienti, kelle maht on kasvanud — näiteks Eurochem, Uralkhim,» rääkis Pohjavirta.

Nurminen Logistics teatas septembri lõpus börsile, et alustab läbirääkimis ametiühinguga oma Soome personali kuni 30 päevasele puhkusele saatmiseks 2014. aasta viimase kvartali ja 2015. aasta jooksul. Ettevõtte teatel johtub säästuvajadus Soome ekspordi ja impordi vähenemisest ning Soome majanduse kehvast kasvuperspektiivist. Lisaks on kehvas seisus Vene majandus ning prognoosid aastavahetuseks seoses Venemaa ja EL vaheliste sanktsioonidega on nõrgapoolsed.

Nurminenil oli mullu palgal 277 inimest. Soomes, Venemaal ja Baltimaades nii raudtee- kui ka maanteelogistika valdkonnas tegutseva firma müügikäive mullu oli 63,8 miljonit eurot, mis on ligi 15 miljonit vähem kui tunamullusel rekordaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles