Eelmine aasta tõi esmakordse palgalanguse

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langus.
Langus. Foto: SCANPIX

Statistikaameti aastaraamatu andmetel langes 2009. aastal esimest korda alates 1993. aastast eelneva aastaga võrreldes keskmine brutokuupalk.

2008. aastaga võrreldes langes keskmine brutokuupalk 5 protsenti 12 264 kroonini. Languse üks põhjuseid on olnud ebaregulaarsete preemiate ja lisatasude osatähtsuse vähenemine brutopalgas.

Keskmine brutopalk tõusis 2009. aastal ainult elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise tegevusalal (7,0 protsenti) ja langes kõige enam ehituses (-13,2 protsenti).

Kõige väiksem brutopalk oli 2009. aastal majutuse ja toitlustuse tegevusalal ja kõrgeim traditsiooniliselt finants- ja kindlustustegevuses.

Esimest korda 16 aasta jooksul langes ka reaalpalk. Reaalpalk, milles on arvesse võetud tarbijahinnaindeksi muutuse mõju, langes 2009. aastal 4,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles