Euroliidus oldud ajaga kasvas turism 40 protsenti

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Viru tänaval Tallinna vanalinnas
Turistid Viru tänaval Tallinna vanalinnas Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kümne Euroopa Liidus oldud aastaga on Eesti turism jõudsalt edenenud, kirjutab statistikablogi. Euroopa Liiduga liitumisel 2004. aastal kasutas Eesti majutusettevõtete teenuseid 1,9 miljonit sise- ja välisturisti, kümme aastat hiljem, 2013. aastal oli majutusteenuse kasutajaid ligi kolm miljonit.

Statistikaameti andmetel peatus aastail 2004–2013 Eesti majutusettevõtetes kokku 24 miljonit turisti. Neist kolmandik olid sise-, ülejäänud välisturistid.

Siseturism hakkas Eestis kasvama juba 2000. aastast alates. Nõudlus majutusteenuste järele suurenes 2004. ja 2006. aastal eelmise aastaga võrreldes enam kui kolmandiku. 2013. aastal ületas majutatud siseturistide arv esimest korda miljoni piiri.

Ka välisturism on jõudsalt kasvanud. Euroopa Liiduga ühinemise aastal peatus Eesti majutusettevõtetes ligi kolmandiku võrra rohkem välisturiste kui aasta varem. Sellele järgnesid tagasilöögid, kuid 2010. aastast hakkas välisturistide arv majutusettevõtetes taas suurenema. 2013. aastal jõuti uue rekordini – Eesti majutusettevõtetes peatus 1,94 miljonit välisturisti.

2013. aastal külastas Eestit Eesti Panga andmetel üle kuue miljoni inimese, neist 2,9 miljonit jäi Eestisse kauemaks kui üheks päevaks. Statistika näitab, et kaks kolmandikku Eestis käinud ja ööbinud turistidest kasutab majutusettevõtete teenuseid.

Loe pikemalt statistikablogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles