Maakonnalehed: Eesti Posti uued hinnad ohustavad lehtede ilmumist

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed.
Ajalehed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti maakonnalehtede peatoimetajad pöördusid ühiselt majandus- ja taristuministri Urve Palo, AS Eesti Post nõukogu ja riigikogu majanduskomisjoni poole murega Eesti Posti hinnakujunduspoliitika pärast, mis ohustab lehtede kojukannet laupäeval.

«Eesti maapiirkondades ja väikelinnades monopoolses seisundis Eesti Post soovib eraldi hinnastada ajalehtede kojukannet äripäeviti ja laupäeviti,» seisab pöördumises.

«Kuna Eesti Posti hinnakujundus on jäänud meie eest varjatuks, saame üksnes väljendada oma seisukohta, et Eesti Posti 2015. aastaks pakutud perioodika kojukande hinnatõus on põhjendamata ning seda pole võimalik seletada vaid postitöötajate palgatõusu vajadusega,» märgivad peatoimetajad ühises avalduses.

Maakonnalehtede teatel tabab laupäevase kojukande märkimisväärne kallinemine tulevikus neid kõige valusamini ning võib viia selleni, et tulevikus laupäeval maakonnalehed ei ilmu. «Lehtede toimetused teavad oma lugejatelt, et just nädalavahetustel on neil kõige rohkem aega ja soovi lugeda paberlehti,» sesiab ühispöördumises, kus soovitatakse Eesti Postil arvestada ka väljaspool Tallinna elavate inimestega.

Pöördumisele on alla kirjutanud Vooremaa, Põhjarannik, Valgamaalane, Virumaa Teataja, Pärnu Postimees, Järva Teataja, Lääne Elu, Saarte Hääl, Elva Postipoiss, Hiiu Leht, Meie Maa, Sakala, Raplamaa Sõnumid, Harju Elu, Vali Uudised, Koit ja Sõnumitooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles