Päevatoimetaja:
Sander Silm

Eestis hakati tootma lameleiba

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Liis Velsker
Copy
Lavash.
Lavash. Foto: Lameleib OÜ

Tallinnas alustas tootmistegevust Lameleib OÜ, kes valmistab tortilla, taco ja lavaši tüüpi tooteid, ettevõtte käivitamist aitas stardilaenuga rahastada riiklik finantsasutus KredEx

Lameleivast saab kergelt valmistada lisaks tavalisele võileivale rulle, wrappe, pitsasid jne.

«Värskelt tegevust alustanud pagaritööstusena soovime pakkuda klientidele põnevaid värskeid ja naturaalseid tooteid ning rikastada uute maitsetega eestlaste toidulauda. Usume, et eestlased võtavad lameleivad kiiresti omaks ning avastavad selles peituvad kulinaarsed võimalused,» ütles Lameleib OÜ juhataja Andres Ottis.

Lameleibu on küpsetatud tulel ja kuumadel kividel aastatuhandeid. Lameleivad on põhitoiduks paljudele rahvastele maailmas tänase päevani. Lameleiba tuntakse muu hulgas Mehhikos tortilla, Indias naani, Türgis lavaši nime all.

Lameleib OÜ toodangut saab osta Selverist, Prismast, Tallinna ja Tartu Kaubamajadest ja Stockmannist.

Lameleib OÜ tegutseb Tallinnas Mustamäel endise Coca-Cola tehase territooriumil.

Märksõnad

Tagasi üles