Mikser ettevõtjatele: uus julgeolekuolukord jääb meiega väga pikaks ajaks

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kaitseminister ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Sven Mikser rääkis täna konverentsil Äriplaan 2015 Venemaaga seotud uuest julgeolekuolukorrast ja nentis, et see ei ole nii pea möödumas.

«On selge, et oleme täna täiesti uues julgeolekuolukorras. See mõjutab ka majanduskeskkonda. Ma julgen öelda, et see uus olukord jääb meiega väga pikaks ajaks, kahjuks,» rääkis Mikser.

Ta rõhutas, et Venemaal on võimul Putini sisering, kes on seal püsimiseks valmis praktiliselt kõigeks ja Venemaa turg saab tulevikus olema pigem veelgi heitlikum.

«Venemaa ja lääneriikide suhete soojenemine on pikkadel aastatel ebatõenäoline. Sellega peab ka majanduses arvestama,» ütles Mikser.

Mikser rääkis, et tuleb siiski meeles pidada, et sanktsioonid on kehtestatud meie kaitseks, mitte kiusamiseks. Ta lisas, et majanduslikult oleme me siiski vähem haavatavad kui Venemaa, kuid meie idanaaber on siiski väga vastupidav, kuna rahvas on valmis palju välja kannatamata. «Nad saavad hakkama ka ilma lääne delikatessideta,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles