Indrek Niklus: kiirlaenuandjate litsents palju juurde ei anna

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Niklus
Indrek Niklus Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Indrek Niklus peab kiirlaenuandjate litsentseerimist suhteliselt kalliks ja eesmärke väga vähe saavutada aitavaks sammuks.

Nikluse sõnul tuleb enne litsentseerimist korralikult defineerida mitmed mõisted, näiteks vastata küsimusele, mis üldse on kiirlaen. «Kardan, et hakatakse sellest jälle kõrvale hiilima,» selgitas ta.

Nikluse hinnangul sõltub litsentseerimise efektiivsus sellest, mis kriteeriumide alusel litsents antakse. Laenuandja kapitalist olulisemaks tingimuseks pidas Niklus tema töötamispõhimõtteid. «Mida ta selgitab kliendile, enne kui laenu võetakse?  Kuidas ta selle laenu pärast sisse nõuab? Milliseid täitekulusid ta nõuab?» selgitas Niklus olulisemaid kriteeriumeid. «Neid on aga minu meelest üsna keeruline, kui üldse võimalik arvesse võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles