Teatrifestival meelitab kelmika imagoplakatiga

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See on teater, millest kriitik Kolk voodis mõtleb.
See on teater, millest kriitik Kolk voodis mõtleb. Foto: Lauri Kulpsoo/Dada AD

Festival Draama 2010 reklaamib end tänavu üsna tavatu plakati ja tunnuslausega, kutsudes külastajaid teki alla.

Eesti Teatri Festivali turundus-ja kommunikatsiooni juht Katrin Maimiku sõnul on foto idee autoriks Kristiina Põllu, kes on ühtlasi kogu tänavuse festivali kunstnik.

«Kuna festival on uues vormis ja toimub kuraatorfestivalina, mis tähendab edaspidi igal aastal ühe inimese oma maitse ja eelistuste järgi tehtud valikut, siis on see kindlasti väga isiklik valik,» kirjeldas Maimik plakati ja kogu festivali kava valikut.

Ta lisas, et nii toob ka imagoplakat esile kuraatorile antud valikute omamoodi «intiimsust».
Kuraatori valik pole lihtsalt mingi «kvantitatiivne» paremik kahe viimase hooaja lavastustest, vaid põhjendatud kunstiline tervik.

Kuraatori eesmärk on Maimiku kinnitusel oma valikuga tuua teatripildist välja tendentse, mis on sel ajahetkel ja -perioodil tundunud just talle olulised.

Kaheksa lavastust põhiprogrammi valis seekord välja teatrikriitik, -teoreetik ja ajakirja Teater.Muusika. Kino peatoimetaja Madis Kolk, kes poseerib kelmikalt ka festivali imagoplakatil.

Foto autoriks on Lauri Kulpsoo, kes on ka festivali ametlik fotograaf, idee autor on Kristiina Põllu, kes on festivali kunstnik ning plakatit sellest ideest ja fotost paneb kokku reklaamiagentuur Dada AD.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles