BREMi võlg ähvardab kümmet ärihoonet pimedusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Korteriühistute Liidu andmetel tuleb kõige rohkem kaebusi haldusfirmade Minu Vara, BREM ja Talavik suhtes..
Eesti Korteriühistute Liidu andmetel tuleb kõige rohkem kaebusi haldusfirmade Minu Vara, BREM ja Talavik suhtes.. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Eesti Energia ähvardab, et lülitab esmaspäeval elektri välja kümnes skandaalse ärimehe Toomas Tooli firma BREM Kinnisvarahoolduse OÜ hallatavas ärihoones. Põhjuseks maksmata elektriarved.


Eesti Energia juhatuse liige ning jaeäri valdkonna juht Margus Rink ütles, et BREMiga on probleeme olnud juba kaua. «Tegemist on äärmiselt pikaajaliselt raske kliendiga.» Eriti lootusetuks on olukord läinud just viimasel ajal.

Eesti Energia on püüdnud olukorda lahendada mitut moodi. «Oleme saatnud meeldetuletusi, proovinud läbirääkimisi ja pakkunud maksegraafikuid. Me näeme tahtmatust olukorda ära lahendada,» lisas Rink.

Eesti Energia täpset võlasummat ei avalda, aga firma pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul on see mitme miljoni krooni ringis.

Rink tõdes, et praegused kannatajad ei pruugi üldse süüdi olla. «Kliendile on elektri väljalülitamine kõige ebameeldivam. BREM on vahendaja, kannatajad on tegelikult lõppkliendid. Võimalik, et nemad on kõik korralikult ära maksnud,» tõdes Rink.  «Kaks nädalat tagasi võtsime vastu otsuse ja teavitasime sellest ka BREMi.»

Esmaspäeval ähvardab Eesti Energia jätta elektrita kümme BREMi hooldatavat hoonet, nende hulka kuulub ka Tulika 15/17 asuv BREM Kinnisvarahoolduse hoone. Üheks kannatajaks kümnest on ka Maxima kaupluseketi pood aadressiga Vikerlase 23.

Kaupluseketi avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles eile pärastlõunal, et nende poe saatus on veel lahtine. «Meie oleme oma arved maksnud ja meil puudub lepinguline suhe Eesti Energiaga, seetõttu on meil raske läbirääkimisi mõjutada. Kauplus meil esmaspäeval kindlasti kinni ei jää. Alati on võimalik kauplust generaatori abil töös hoida.»

Erilaid lisas, et kuna Maxima on hoone üürnik, ei saa nemad hooldusteenuse pakkujat valida.
BREM ei ole hädas ainult elektri eest tasumisega. 18. augustil on Harju maakohtus arutusel AS Tallinna Kütte nõue BREMi pankroti väljakuulutamiseks.

Eilseks oli BREMil maksuvõlga 1,84 miljonit krooni, sellest 1,34 miljonit moodustab ajatatud maksuvõlg.

BREM Kinnisvarahoolduse OÜ juhatajat Raigo Roosimäed ei õnnestunud Postimehel hoolimata korduvatest katsetest telefoni teel kätte saada. Firma pearaamatupidaja Eimar Astok keeldus kommentaare andmast.

elekter kaob

1. Tallinn, Suur-Sõjamäe 27a – tootmishooned
2. Tallinn, Ülase 11,15 – tootmishooned
3. Tallinn, Vikerlase 23 – kaubanduskeskus
4. Tallinn, Tulika 15/17 – äriruumid (BREMi kontor)
5. Tallinn, Pärnu mnt 19 – büroohoone
6. Tallinn, Pae 74 – äriruumid
7. Tallinn, Suur-Sõjamäe 33 – tootmishooned
8. Harjumaa, Keila vald, Lohusalu – Lohusalu konverentsikeskus
9. Tallinn, Mündi 2 – äriruumid
10. Tallinn, Pae 72 – kasiino

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles