BREM Kinnisvarahoolduse kliente ähvardab elektrita jäämine

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Energia teatas, et alustab 2. augustist mitmetes BREM Kinnisvarahoolduse objektides elektrivoolu väljalülitamist juhul, kui ettevõte ei tasu selleks ajaks antud tarbimiskohtade elektrivõlga või ei sõlmi kokkulepet võlgnevuse tasumiseks.


OÜ-l BREM Kinnisvarahooldus on selle kodulehe andmetel Eestis üle 1000 kinnisvaraobjekti. Voolu sulgemine algab Eesti Energia teatel esmajärjekorras BREM Kinnisvarahoolduse halduses olevate tootmis- ja äriobjektidest.

BREM Kinnisvarahooldus on Eesti Energiale võlgu alates veebruarist 2010 ning sellest ajast on võlgnevuse summa pidevalt kasvanud. Eesti Energia on pakkunud BREM Kinnisvarahooldusele erinevaid võimalusi võlgnevuse likvideerimiseks, k.a võla tasumist maksegraafiku alusel, kuid kokkulepet pole siiani saavutatud. 13. juulil saatis Eesti Energia BREM Kinnisvarahooldusele ka hoiatuse, et hakkab ettevõtte tarbimiskohtades elektrit välja lülitama.

Infot võlgnevuses olevate tarbimiskohtade osas saab BREM Kinnisvarahooldusest ja Eesti Energia klienditelefonilt 1545.

Eesti Energia on valmis jätkama läbirääkimisi BREM Kinnisvarahooldusega võlgnevuse tasumise osas ning taastama ettevõtte objektide elektriga varustamise pärast võlgade maksmise kokkuleppe sõlmimist.

«Soovitame kõigil eraisikutel ja ettevõtetel, kes otse Eesti Energiaga ei arvelda, vaid teevad seda läbi haldusfirma või ühistu, kontrollida, kas kinnistu haldaja või omanik tasub teenusepakkujale tarbitud elektri ja muude kommunaalteenuste eest,» ütles Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink. «See aitab välistada olukordi, kus haldaja võlgade tõttu jääb arveid korralikult tasunud tarbija teenustest siiski ilma.»

Kui Eesti Energia lepinguline klient, näiteks kinnistu haldusfirma, jääb elektri eest võlgu, käivitub tema suhtes võlamenetlus. Tekkinud võlgnevusest teavitab Eesti Energia esmalt klienti ning kui sellele ei reageerita, saadetakse elektri väljalülitamise hoiatus. Kui ka pärast hoiatust elektriarvet ei tasuta, lülitatakse elekter välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles