Estlink 2 rikke põhjustas ebaõnnestunud konstruktsiooniga jätkumuhv

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probleemne Estlink 2 tagasivoolukaabli jätkumuhv, mis ei kaitse kaablit piisavalt niiskuse eest.
Probleemne Estlink 2 tagasivoolukaabli jätkumuhv, mis ei kaitse kaablit piisavalt niiskuse eest. Foto: Elering

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi kirjutab oma blogis, et Estlink2 ühenduse rikke põhjustas tagasivoolukaabli ebaõnnestunud konstruktsiooniga jätkumuhv.

«Augustis pidasime probleemi EstLink 2 maakaabli tagasivoolukaabliga üksikjuhtumiks. Kui eelmise nädala rikke esmane uurimine viitas sarnasele probleemile, tekkis üsna kiiresti kahtlus, et probleem on süsteemne,» kirjutab Veskimägi.

«Eelmisel nädalal toimus probleemse muhvi «lahang». Nüüdseks ongi selge, et kaabli jätkumuhvide puhul ei taga praegune disain kaitset niiskuse eest. Niiskus ja elekter kokku ei käi,» märgib ta.

Veskimäe sõnul tegeleb Elering nüüd tuvastatud süstemaatilise vea kõrvaldamise plaani koostamisega.

«Peame kiiremas korras koostöös kaabli tarnija Nexansiga leidma lahenduse, kuidas probleemsed muhvid muuta niiskuskindlaks,» kirjutab Eleringi juht. «Seni, kuni pole mõlemad senised EstLink 2 rikked põhjustanud tagasivooluahela jätkumuhvide disain paremaks tehtud, valitseb pidev oht uueks katkestuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles