Treiel: uus praamigraafik Hiiumaa liinil lühendas ooteaegu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa praam.
Hiiumaa praam. Foto: Margus Ansu

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel ütles vastuseks toimetusse tulnud ühe hiidlase kirjale, et eelmine sõidugraafik ei võimaldanud ära kasutada Muhumaa mahutavust ja kiirust, mistõttu tekkisid tippaegadel kuni kaheksatunnised ootejärjekorrad.


Uus tihendatud graafik võimaldas Treieli sõnul ooteaegu kordades kahandada. «Vastavalt Väinamere Liinide, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja Hiiu maavalitsuse kokkuleppele, mis pälvis täiendavalt ka Hiiumaa Ettevõtjate Liidu ja Hiiumaa Omavalitsuste Liidu heakskiidu, tihendati Heltermaa-Rohuküla liini parvlaevagraafikut reedeti ja pühapäeviti 16. juulist 22. augustini,» teatas Treiel.

Kogu möödunud nädalavahetuse jäi sõidukeid maha ainult igast viiendast reisist ning ka siis igast reisist vaid mõni üksik sõiduk, väitis ta. Esmaspäeval, 26. juulil kell 6.30 Heltermaalt väljunud reisilt, millest toimetusse laekunud kirjas juttu oli, jäi aga maha vaid viis sõidukit – üks veok ja neli sõiduautot.

«Põhimõtteliselt on valida, kas vana ja hõredam suvegraafik, kus pühapäeva õhtuti kuni kaheksatunnised üldjärjekorra ooteajad ning kell 6.30 reisi Heltermaalt teenindaks Muhumaa, või uus ja tihedam suvegraafik, kus ooteajad on tippaegadel minimaalsed ning kell 6.30 reisi Heltermaalt teenindab Ofelia, mis on seni sellega ka hakkama saanud,» selgitas Väinamere Liinide juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles