USA rahandusminister tõrjus uue languse kartusi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timothy Geithner
Timothy Geithner Foto: AFP / Scanpix

USA rahandusminister Timothy Geithner tõrjus uue majanduslanguse kartusi, kuid hoiatas, et riigi majandus taastub alles vaevaliselt.

Geithnerilt küsiti NBC saates, mida ta arvab võimalusest, et majandus pöörab enne olukorra paranemist uuesti langusesse. «Ei, ma ei usu seda,» vastas ta. «Kõige tõenäolisemalt näeme me, et asjad lähevad lähema paari aasta jooksul vaikselt paremaks ning töökohtade arv hakkab taastuma,» lausus Geithner, vahendab AP.

Geithneri sõnutsi on julgustav, et investeeringud kasvavad, tööstus on muutunud veidi tugevamaks ning ekspordinäitajad paremaks.

Samas ei ole olukord rahandusministri sõnul sugugi roosiline ning silmitsi tuleb siesta veel paljude raskustega, sest majanduskriis on jätnud oma tõsise jälje.» Ma usun, et kõik ameeriklased mõistavad, et nende armide paranemine võtab oma aja,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles