Atonen ähvardab kohtuga, kui Palo teda Eesti Posti nõukogust ei vabasta

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Jaanus Lensment

Tavidi nõukogu liige Meelis Atonen andis juba mitu kuud tagasi sisse avaldused lahkuda riigifirmade nõukogudest. Eesti Posti nõukogu esimehe kohalt pole teda aga siiani vabastatud, kirjutab Atonen sotsiaalmeedias.

«Eestis on poliitik, kes arvab, et tema võib kõike, eirata isegi teise inimese vaba tahet ning põhiõigusi. Esitasin umbes kolm kuud tagasi majandus- ja kommunikatsiooniministrile avalduse enda vabastamiseks Eesti Posti nõukogust hiljemalt 15.juuliks. Eks proual oli suvel palju tegemist, aga nüüd hakkab asi piinlikuks minema,» kurtis Atonen Facebookis.

«Äkki sotsialist(demokraat vastu inimese tahet selliste asjade pealesurumist ei tunnista ning see liides ei sobi kuidagi) ei tea inimeste vaba valiku õigusest, äkki ta usub, et tal on õigus koguni nii käituda. Ta on ju tähtis tegelane, minister, mis selle teise inimese soov maksab,» kirjutas Atonen.

Atoneni sõnul tuleb tal ilmselt vabastamiseks kohtusse pöörduda. «Loodan, et minister ei kasuta sealseks vaidluseks maksumaksja raha, sest see väike asi on ikka tema tahtes ehk allkirjas kinni,» ütles Atonen.

«Ja ma ei taha enam kuulata väidet, et see inimene on ettevõtluses olnud, tal on kogemus. Ükski ettevõtja nii ei tee. Eesti Post on ju ettevõte, mis vajab nõukogu tähelepanu, ka nõukogu esimehe toetust, tegevust jne. Ettevõtja kogemusega inimene hoolitseks ettevõtte eest ka omanikuna, ei jäta juhtimist saatuse hooleks. Ma olen seni ikka püüdnud omalt poolt ettevõtte eest seista, aga kaua võib. Mul on nüüd muud plaanid ja ehk ma võin juba neile pühenduda. Äkki mõni sots ütleb oma parteikaaslasele ka edasi, et nii ei sobi üldse, aga kes teab ehk on see mingi üldine arusaamine inimesi hoida seal, kus nad ei soovi olla,» hurjutas Atonen.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Gea Otsa ütles, et kuna Atonen oli eesti Posti nõukogusse nimetatud Rahandusministeeriumi poolt, vajasid nad rahandusministrilt vastavat taotlust. «See saabus alles 4. septembril. Seega ei olnud võimalik varem Atoneni nõukogust tagasi kutsuda,» ütles Otsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles