HD video: mis loom on Apple Watch?

PM Majandus
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Teisipäeval esitles Apple oma kauaoodatud nutikella, mis sahinatest hoolimata ei saanudki nimeks iWatch (ehkki Apple’i tegevjuhi Tim Cooki suust see sõna New York Timesile antud intervjuus siiski lipsas).

Watch vajab kasutamiseks Apple’i telefoni ja töötab iPhone 5, 6 ja 6 Plusiga. Seda toodetakse kahes mõõdus, 38mm ja 42mm. Korpusi on mõlemal versioonil kolm: kas tavaline roostevabast terasest, alumiiniumisulamist sportvariant või luksuslik 18-karaadisest kullast. Ekraan on kaetud safiirklaasiga. Riist- ja tarkvaraliselt on mõlemas suuruses kellad muidu identsed. Hinnad algavad 349 dollarist ja kellad jõuavad lettidele alles järgmisel aastal.

Kell oskab kasutaja käe liikumist jälgida, näiteks lülitatakse ekraan sisse siis, kui rannet näo poole pöörata. See aitab säästa akut. Samas pole Apple aku kestvuse kohta veel midagi öelnud. Aku saab laetud tagaküljele kinnituva induktiivlaadija abil.

Kella juhtimiseks on mõeldud keeratav nupp vasakul küljel, samasugune, nagu vedrukelladel üleskeeramiseks ja seierite seadmiseks. Nuppu keerutades saab rakendustes kerida ja suumida, vajutades toimib see kodu-nupuna. Ekraan on puutetundlik ja oskab vahet teha kerge koputuse ning tugevama vajutuse vahel.

Kella tagaküljel on infrapunasensorid, mis mõõdavad kasutaja füüsilisi parameetreid. See võimaldab Apple Watchi kasutada spordikellana. Teised rakendused lubavad saata ja vastu võtta sõnumeid, teha häälotsinguid, kasutada kaardirakendusi, kalendrit ja palju muud. Platvorm on avatud arendajatele uue funktsionaalsuse loomiseks.

Vaata kella esitlusvideot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles