Turismi kõrgkuu tõi Eestisse varasemast rohkem külastajaid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Juulis peatus majutusettevõtetes 440 000 turisti, mis oli 4 protsenti enam kui eelmise aasta juulis, teatas statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Välisturistid moodustavad jätkuvalt kaks kolmandikku turistide koguarvust. Juulis peatus majutusettevõtetes 292 000 välisturisti, mis oli 3 protsenti enam kui eelmise aasta juulis.

63 protsenti turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Venemaa turiste oli majutusettevõtetes 5 protsenti vähem kui eelmise aasta juulis, samas Läti ja Soome turiste vastavalt 2 protsenti ja 1 protsenti rohkem.

Mitmetest Euroopa riikidest saabus enam turiste kui aasta tagasi juulis — Saksamaalt 8 protsenti, Rootsist ja Suurbritanniast kummastki 13 protsenti rohkem. Samas Leedust, Hispaaniast, Itaaliast ja Norrast saabunud turiste peatus majutusettevõtetes vähem.

Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv. Juulis peatus majutusettevõtetes viiendiku võrra rohkem turiste ka Ameerika Ühendriikidest.

Populaarsed sihtkohad

63 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu, Tartu ja Saare maakond, kus peatus vastavalt 14 protsenti, 6 protsenti ja 5 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest. 80 protsenti välisturistidest olid puhkuse- ja 14 protsenti tööreisil.

Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid 148 000 siseturisti ehk 11 000 enam kui eelmise aasta samal kuul. Harju maakonnas peatus ligi viiendik, Pärnu maakonnas 15 protsenti ja Saare maakonnas 10 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. 70 protsenti siseturistidest olid puhkuse- ja 15 protsenti tööreisil.

Juulis pakkus külastajatele teenust 1304 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 23 000 tuba ja 55 000 voodikohta. Ühelgi varasemal aastal pole külastajate käsutuses olnud nii palju tube ja voodikohti.

Juulis oli täidetud 58 protsenti tubadest ja 50 protsenti voodikohtadest. Kõrgeim oli tubade täitumus Tallinnas ja Pärnus, vastavalt 84 protsenti ja 81 protsenti.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning oli 2013. aasta juuliga võrreldes kahe euro võrra kallim. Tallinnas ja Pärnus maksis ööpäev majutusettevõttes riigi keskmisest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles