Maksuamet toetab tarneahela avalikustamist

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käibemaksu tasumise statistika kütusesektoris.
Käibemaksu tasumise statistika kütusesektoris. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektori asetäitja Egon Veermäe sõnul toetab maksuamet Eesti Õliühingu ettepanekut avalikustada kütusemüüjate kogu tarneahel.

«Maksu- ja tolliamet igal juhul toetab õliühingu ettepanekut muuta kütuse müügiga tegelevate ettevőtete kogu tarneahel avalikuks,» ütles Veermäe.

«MTA on jätkuvalt valmis toetama ka kütusemüüjate ettepanekut viia õliühingu eestvedamisel ellu «Ausa kütuse» märgise teavitus. Kampaania põhineks vabatahtlikkusel ja märgise saaks kütusemüüja, kelle tehingupartnerid on kõik tehinguga seotud maksukohustused tasunud. See annaks ka avalikkusele üheselt mõistetava signaali konkreetse kütuse müüja õiguskuulekast käitumisest. Loodame, et õliühingu liikmed on valmis sellega edasi minema, et muuta kütusesektor läbipaistvamaks.»

«Erinevate kütusesektoris levinud maksupetuskeemidega on MTA kursis ja tegeleb nendega aktiivselt,» ütles Veermäe.

«Samas ei saa öelda, et olukord pole muutunud. MTA on aktiivselt tõhustanud oma kontrollitegevust, mille tulemusel on selle aasta esimesel poolaastal kütuseturu käibemaksulaekumine kasvanud ligi 27 miljonit eurot võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles