Apple näitas kaht suurt telefoni ja nutikella

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Apple püstitas oma peakorterisse Cupertinos hiiglasliku valge kuubiku. Seal toimus Õunamaailma suurim sündmus – Apple’i järjekordne tooteesitlus.

Sündmus algas Tim Cooki lavaleilmumise ja tervitussõnadega. Cook meenutas 30 aasta tagust aega, kui Steve Jobs maailmale Macintoshi näitas. Ta lubas näidata palju uusi fantastilisi tooteid.

Cook kiitis, et iPhone on parim telefon maailmas, 85 protsenti kasutajatest on tootega rahul. Video uuest iPhone’ist! Ja see tuleb kahes erinevas suuruses: iPhone 6 ja iPhone 6 Plus. 

Telefonidel on uue põlvkonna IPS Retina ekraanid, millel nimeks Retina HD. Ekraanisuurused, on nagu ennustatud, 4,7 ja 5,5 tolli. Suuremal telefonil on horisontaalselt kätte võttes kahe paneeli vaade. Telefonid on üsna õhukesed, vastavalt 6,9 ja 7,1 mm. 

Brad Molen demonstreeris, kuidas rakendused ja veebilehed uute suurte ekraanide peal välja näevad.

Kasutatakse uue põlvkonna A8 protsessorit, 2 miljoni transistoriga ja 64 biti toetusega, kasutusel 20nm tehnoloogia. See on 25 protsenti kiirem kui eelkäija A7 ja 50 protsenti energiasäästlikum kui eelmine põlvkond. 

iPhone 6: 14 tundi kõneaega, 10 päeva ooteaega, 11 tundi videot.

Kaamerad: 8MP iSight kaamera, True Tone välk, suurte, 1,5-mikroniliste pikslitega sensor, f/2.2 objektiiv. Uudne teravustamistehnoloogia. Tarkvaraline müravähendus ja värvikorrektsioon. Telefonides on uudne güroskoop, mille abil on võimalik teha kuni 43MP panoraampilte. Kaamera on mõlemal telefonil identne, kuid optiline pildistabilisaator on vaid 6 Plusil. 

Salvestada saab 1080p videot nii 60 kui 30 kaadrit sekundis ja samuti 240 kaadrit sekundis aegluupi. Ka esipaneeli selfikaamera on uus, valgusjõulisema objektiiviga, sarivõtte ja HDR võimekusega. Salvestusmahtu pakutakse 16GB, 64GB ja 128GB!

Mõlemad telefonid jooksutavad uut iOS 8 operatsioonisüsteemi. Selles on uus Health rakendus, uus QuickType klaviatuur. iOS 8 saab alla laadida alates 17. septembrist. 

Uus operatsioonisüsteem toetab mobiilimakseid. Cooki sõnul on plastist maksekaardid oma aja ära elanud. Uue süsteemi nimi on Apple Pay. Kasutusel on NFC, lähiväljatehnoloogia, millest Steve Jobs midagi kuulda ei tahtnud. 

Ja NÜÜD VEEL ÜKS ASI!!!
Apple tegigi nutikella! Roostevabast terasest ja safiirklaasist. Selle nime on…. Mitte iWatch, vaid Apple Watch. Publik tervitas uudist püsti seistes ja ovatsioonidega. 

Cooki sõnul on see täiesti uut tüüpi tervisejälgimise ja treeninguvahend. Ja täiesti uutmoodi tehnoloogia. Mitte mingil juhul pole tegu vähendatud ja randmerihmaga varustatud iPhone’iga, sest see oleks jube olnud. Ekraanipilti juhitakse  mitte näppudega, vaid erilisest keeratavast nupust, millega vanaaegsel kellal vedru üles keerati. 

Kell on varustatud Siriga ja võimaldab sõnumeid ja märkmeid dikteerida. Sa saad oma kellaga rääkida.

Kellal on painduv (?) Retina ekraan, see annab värisedes tagasisidet ja suudab vahet teha puudutuse ja sõrmega pressimise vahel. Mõõdab pulsisagedust, on varustatud güroskoobi ja kiirendusmõõturiga. Pakutakse kuut erinevat kellarihma, et see sobiks iga stiiliga. 

Kellamudelid on kas alumiiniumist, terasest või 18-karaadisest kullast, on ka väiksemad versioonid peenema randmega inimestele. Apple Watchi kasutamiseks on vaja iPhone’i - 6 ja 6 Plus, 5c, 5s ja 5. 

Peale kellaja teavitamise saab sihverplaadil näha kalendrit, ilma, börsisõnumeid, muusikamängija nuppe ja isegi kuufaase ning planeetide asendit. Kasutaja saab ise valida, millistest sündmustest kell teda teavitab. 

Kellale saab kuvada fotoalbumi või kaardirakenduse. Toetatud häälkäsklustega otsing.

Ekraani allservas on nupp kontaktide kuvamiseks. Valitud kontakti kellale saab saata ekraanile joonistatud kujundeid või isegi oma südamelööke reaalajas. Platvorm on avatud kolmandatele arendajatele oma rakenduste loomiseks. 

Kell monitoorib kasutaja tervisenäitajaid ja on abimeheks treenimisel. Oskab näidata kasutaja liikumisel kulutatud kaloreid ja sedagi, kui kaua inimene on püsti seisnud. 

Etenduse lõpetas ansambli U2 (kellel on Apple'iga kauaaegne koostöö) uue albumi esitlus. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles