Jeep Grand Cherokee alustab teed Euroopass Venemaalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeep Grand Cherokee
Jeep Grand Cherokee Foto: Pm

Chrysleri pankrotiskäik jättis oma laastava jälje ka disainiosakonna inventarikapile – sinna jäid vaid sirkel, joonlaud ja kulunud harilik pliiats, millelt keegi pealekauba kustutuskummi otsast oli närinud.

Sellistes väheviljakates oludes ilmutasid lugupeetud disainerid aga tarmukust ja kindlameelsust, mis vanemale põlvkonnale on tuttav vaid Leningradi blokaadi kirjeldatavate raamatute peategelaste iseloomustustest, ja kujundasid valmis uue Grand Cherokee, mille euroversioon jõuab avalikkuse ette augustis Moskva autonäitusel.

Sirged jooned, kraadipealt täisnurksed servad ja piinlikult ümmargused ringid, millest uue Grand Cherokee kujundus koosneb, annavad autole Darth Vaderi kiivri välimuse, mis mudeli senistele ostjatele muidugi meeltmööda olema peaks.

Auto sisemuses sedavõrd radikaalseid muudatusi ette võetud pole, ja ehk ongi hea – üldmulje on üllatavalt euroopalik, ehkki rool oleks nagu mõnelt lattu seisma jäänud muskelautolt maha kruvitud ja keskkonsooli kujundaja pole iialgi kuulnud kogu maailma kunstiõpetajate mantrat: sümmeetria on saatanast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles